مجله چندسو
آیا خوراکی های فوق فراوری شده به کیفیت اسپرم لطمه می زنند؟

آیا خوراکی های فوق فراوری شده به کیفیت اسپرم لطمه می زنند؟

به تازگی مقاله ای منتشر شده است که حاصل تلاش محققان در زمینه بررسی تاثیر خوراکی های فوق فراوری شده بر کیفیت اسپرم است.نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد که خوراکی های فوق فراوری شده تاثیر مخرب بر هورمون های تولیدمثل و سلامت اسپرم می گذارند. پس کیفیت اسپرم را هم کم می کنند.کاهش کیفیت اسپرم...

به تازگی مقاله ای منتشر شده است که حاصل تلاش محققان در زمینه بررسی تاثیر خوراکی های فوق فراوری شده بر کیفیت اسپرم است.

نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد که خوراکی های فوق فراوری شده تاثیر مخرب بر هورمون های تولیدمثل و سلامت اسپرم می گذارند. پس کیفیت اسپرم را هم کم می کنند.

کاهش کیفیت اسپرم با خوردن خوراکی های فوق فراوری شده؛ پیش زمینه

متاسفانه این روزها خوراکی های فوق فراوری شده به بخش جدایی ناپذیری از رژیم غذایی مردم سراسر جهان تبدیل شده است. اوضاع در کشورهایی مثل کانادا، استرالیا، انگلیس و آمریکا بدتر هم هست. مردم این کشورها بیش از نیمی از انرژی روزانه شان را با خوردن این خوراکی ها تامین می کنند.

خوراکی های فوق فراوری شده از مواد اولیه بسیار فراوری شده یا غیرطبیعی تولید می شوند. این خوراکی ها سرشار از قند افزوده، چربی های اشباع شده و کربوهیدرات اصلاح شده هستند. اما فیبر چندان زیادی ندارند.

شاید بتوانیم ارزش غذایی پایین این گروه از مواد غذایی را نادیده بگیریم، اما نمی توانیم راحت از کنار این مسئله رد شویم: میزان قابل توجهی از مواد آلوده مثل فتالات ها در این غذاها وجود دارد که در فرایند بسته بندی یا فراوری وارد خوراکی می شوند. در نتیجه، تعادل میان هورمون های بدن را به هم می زنند. در ساده ترین حالت ممکن، بدن توانایی های خودش در زمینه متابولیک و تولیدمثل را از دست می دهد.

ابتلا به چاقی مفرط، بیماری قلبی عروقی، دیابت، سرطان و بیماری های روانی از پیامدهای ناخوشایند خوردن این خوراکی ها عنوان شده است.

بر اساس شواهدی که منتشر شده است، تعداد اسپرم ها در بدن آقایان از دهه 1970 بیش از 60 درصد کم شده است. چندین عامل در این مسئله نقش دارند؛ مثل بالا رفتن وزن بدن، خوردن غذاهای بی کیفیت و تماس با مواد شیمیایی که در فعالیت های غدد درون ریز اختلال ایجاد می کنند.

کاهش کیفیت اسپرم با خوردن خوراکی های فوق فراوری شده

درباره مطالعه

محققان با انجام این مطالعه قصد داشتند تاثیر غذاهای فوق فراوری شده و فراوری نشده بر کیفیت اسپرم را بررسی کنند.

43 شرکت کننده انتخاب شدند. مطالعه 12 هفته ادامه داشت. دو رژیم غذایی، یکی با کالری بالا و یکی با کالری مناسب در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت. آن ها موظف بودند که هر سه هفته یک بار از یکی از این دو برنامه غذایی تبعیت کنند.

یافته های مطالعه

نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد که خوراکی های فوق فراوری شده بر کیفیت اسپرم تاثیر منفی می گذارند. حتی اگر کالری دریافتی از این خوراکی ها را کنترل کنیم، باز هم نمی توان انتظار داشت که این خوراکی ها را مصرف کرده اما در عین حال، کیفیت اسپرم بهتر شود.

شرکت کنندگانی که این غذاها را خورده بودند، وزن و درصد چربی بدنشان بیشتر شده بود. حتی میزان کلسترول بد خون آن ها هم بالاتر رفته بود.

به گفته محققان، تعادل میان هورمون های تولیدمثل مصرف کنندگان این غذاها به هم می خورد. میزان هورمون FSH در بدن آن ها کم می شود. پروتئین فاکتور رشد/ تمایز 15 هم تغییر کرده بود.

منبع

  • منبع : دکتر چک
  • زمان انتشار : 1404/06/11
  • لینک اصلی خبر : https://drchek.ir/%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%a7%da%a9%db%8c-%d9%81%d9%88%d9%82-%d9%81%d8%b1%d8%a7%d9%88%d8%b1%db%8c-%d8%b4%d8%af%d9%87-%d9%88-%da%a9%db%8c%d9%81%db%8c%d8%aa-%d8%a7%d8%b3%d9%be%d8%b1%d9%85/

ثبت نظر

نظرات