مجله چندسو
چطور بفهمیم ظرف قابل استفاده در مایکروویو است؟

چطور بفهمیم ظرف قابل استفاده در مایکروویو است؟

بسیاری از افراد تصور می کنند مایکروویو صرفا یک وسیله برای سریع تر گرم کردن غذاست و هیچ گونه نکته مهمی در مورد ظرف مخصوص برای آن وجود ندارد. در صورتی که این موضوع برعکس است. انتخاب ظرف درست نه تنها روی کیفیت و طعم غذا اثر می گذارد، بلکه می تواند مانع ورود مواد سمی به بدن شود. به عنوان مثال زمانی که...

بسیاری از افراد تصور می کنند مایکروویو صرفا یک وسیله برای سریع تر گرم کردن غذاست و هیچ گونه نکته مهمی در مورد ظرف مخصوص برای آن وجود ندارد. در صورتی که این موضوع برعکس است. انتخاب ظرف درست نه تنها روی کیفیت و طعم غذا اثر می گذارد، بلکه می تواند مانع ورود مواد سمی به بدن شود. به عنوان مثال زمانی که ظرف پلاستیکی نامناسب داخل مایکروویو قرار گیرد ممکن است ذوب شود یا ذرات شیمیایی مانند BPA آزاد کند که برای سلامت هورمونی و متابولیسم بدن بسیار مضر است. بنابراین شناخت و تشخیص ظرف مایکروویو به معنای داشتن غذایی سالم تر، دستگاهی بادوام تر و زندگی روزمره ایمن تر است. در این مقاله شما را با ساده ترین روش های تشخیص ظزف مایکروویو اشنا می کنیم.

روش های تشخیص ظرف مایکروویو

مایکروویو یکی از پرکاربردترین ابزار آشپزخانه در زندگی مدرن است که به دلیل سرعت بالا و سهولت در گرم کردن یا پخت غذا محبوبیت بسیاری دارد. اما نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید، نوع ظرفی است که داخل مایکروویو قرار می گیرد. استفاده از ظرف نامناسب می تواند علاوه بر آسیب رساندن به غذا، باعث خرابی دستگاه یا حتی بروز خطراتی مانند آتش سوزی شود. به همین دلیل شناخت روش های صحیح برای تشخیص ظروف مناسب مایکروویو ضروری است. برخی از مهم ترین راه های تشخیص ظرف مایکروویو عبارتند از:

بررسی وجود علامت مخصوص مایکروویو

اولین و مطمئن ترین راه برای تشخیص مناسب بودن ظرف، وجود نماد یا عبارت “Microwave Safe” روی آن است. معمولا این علامت به صورت یکی از موارد زیر مشاهده می شود.

  • تصویر یک مایکروویو کوچک
  • امواج موازی یا خطوط موج دار
  • نوشته “Microwave Safe” یا معادل آن به زبان های دیگر

ترفندهای تشخیص ظروف مناسب مایکروویو

ظروفی که این علامت را دارند، توسط تولید کننده تست شده اند و ایمن بودن آن ها برای استفاده در مایکروویو تضمین شده است.

تست دمای ظرف در مایکروویو

یکی از روش های خانگی چگونگی تشخیص ظرف مناسب مایکروویو، تست دما است. برای این منظور بهتر است طبق مراحل زیر پیش بروید:

  • ظرف مورد نظر را خالی کرده و داخل مایکروویو قرار دهید.
  • یک لیوان آب در کنار آن بگذارید.
  • مایکروویو را به مدت یک دقیقه روشن کنید.

بعد از پایان این کار، لازم است دمای ظرف و آب را دقیق بررسی کنید، به این صورت که:

  • اگر آب داغ شده و ظرف خنک یا کمی گرم است، به این معناست که ظرف مناسب مایکروویو است.
  • اگر خود ظرف بسیار داغ شده و آب تغییر دمای کمی داشته، ظرف برای مایکروویو ایمن نیست.

توجه به جنس ظرف

جنس ظرف یکی از مهم ترین معیارهای تشخیص ظرف مایکروویو است.

  • ظروف سرامیکی: در صورتی که لعاب ظرف بدون سرب و فلز باشد، برای قرار دادن در مایکروویو مناسب است.
  • ظروف پلاستیکی: فقط پلاستیک هایی که دارای برچسب “Microwave Safe ” هستند، برای استفاده در مایکروویو مجازند. پلاستیک های معمولی در اثر حرارت می توانند ذوب شوند یا مواد شیمیایی مضر آزاد کنند.
  • ظروف سیلیکونی: سیلیکون های مخصوص پخت و پز که علامت ایمنی دارند، انتخاب مناسبی به شمار می آیند.
  • ظروف فلزی: به هیچ عنوان نباید در مایکروویو استفاده شوند. فلز امواج را بازتاب می دهد و باعث جرقه و آسیب به دستگاه می شود.
  • ظروف شیشه ای: شیشه های مقاوم به حرارت (پیرکس یا بوروسیلیکات) بهترین گزینه هستند. شیشه های تزئینی و معمولی ممکن است در مایکروویو ترک بردارند.

چگونگی تشحیص ظرف مناسب مایکروویو

بررسی لعاب یا تزئینات فلزی

حتی اگر ظرف شیشه ای یا سرامیکی باشد، وجود تزئینات فلزی روی سطح آن خطرناک است. خطوط طلایی، نقره ای یا هر نوع تزئین فلزی باعث جرقه در مایکروویو می شود. به همین دلیل چنین ظروفی به هیچ عنوان مناسب استفاده در مایکروویو نیستند.

انعطاف پذیری پلاستیک در تست دستی

برای استفاده از ظرف پلاستیکی، می توانید یک تست ساده انجام دهید.

  • ظرف را کمی فشار دهید. اگر بسیار شکننده و سفت باشد، ممکن است برای مایکروویو مناسب نباشد.
  • معمولا پلاستیک های مناسب مایکروویو انعطاف پذیر هستند و علامت اختصاصی دارند.

استفاده از دستورالعمل های تولیدکننده

بسیاری از ظروف همراه با دفترچه یا برگ راهنما عرضه می شوند. بررسی این توضیحات می تواند بهترین راه برای اطمینان از ایمنی ظرف در برابر مایکروویو باشد.

اجتناب از ظروف یکبار مصرف

بیشتر ظروف یکبار مصرف (مانند لیوان و بشقاب پلاستیکی یا فومی) برای مایکروویو مناسب نیستند. این ظروف ممکن است در برابر حرارت تغییر شکل دهند یا مواد شیمیایی آزاد کنند.

بررسی بوی پلاستیک در زمان گرم شدن

اگر در زمان گرم کردن ظرف پلاستیکی بوی نامطبوع یا شیمیایی احساس کردید، این نشانه ای است که ظرف برای مایکروویو مناسب نیست و نباید از آن استفاده کنید.

توجه به استانداردهای بهداشتی

ظروفی که دارای استانداردهای معتبر (مانند FDA یا CE) هستند، در صورت ذکر ایمنی برای مایکروویو، مهم ترین انتخاب به شمار می آیند.

بررسی میزان شفافیت ظرف پلاستیکی

پلاستیک های مات و ضخیم، بیشتر در برابر حرارت مقاومت دارند، در صورتی که پلاستیک های نازک و شفاف در مایکروویو تغییر شکل می دهند.

ترفندهای تشخیص ظرف مایکروویو

بررسی درپوش ظروف

گاهی اوقات خود ظرف مناسب مایکروویو است، اما در پوش آن قابل استفاده نیست؛ به خصوص درپوش های پلاستکی یا فلزی. بنابراین باید اطمینان حاصل کنید که درپوش ظرف نیز برچسب “Microwave Safe” داشته و امکان خروج بخار از آن وجود داشته باشد (زیرا فشار بخار می تواند باعث ترکیدن ظرف شود).

اندازه و شکل ظرف

ظروف خیلی بزرگ یا خیلی بلند ممکن است در چرخش مایکروویو گیر کنند. ظروف با لبه های نامتقارن یا تیز ممکن است امواج را به صورت غیر یکنواخت بازتاب دهند و باعث داغ شدن ناهمسان غذا شوند.

توجه به ظروف حرارت پذیر خاص

برخی ظروف پلاستیکی مخصوص، برای یک بار استفاده در مایکروویو تولید می شوند. معمولا این ظروف زمان و توان حرارت دهی محدودی دارند (مثلا فقط ۳ دقیقه در توان متوسط). بنابراین بهتر است پیش از استفاده دستورالعمل های مربوط به آن مطالعه شود.

مقاومت ظرف در برابر شوک حرارتی

برخی از ظروف شیشه ای یا سرامیکی اگرچه در دمای ثابت مقاوم هستند، اما در برابر تغییر ناگهانی دما (مثلا قرار دادن ظرف سرد به طور مستقیم در مایکروویو داغ) ترک می خورند. به همین دلیل باید اطمینان حاصل کنید که ظرف تحمل شوک حرارتی را داشته باشد.

تست جذب آب در ظروف سرامیکی

برخی از سرامیک ها (به خصوص دست ساز با کیفیت) دارای تخلخل هستند و آب را جذب می کنند. اگر این ظروف داخل مایکروویو قرار بگیرند، آب جذب شده و سریع بخار می شود و ظرف ترک می خورد. پس بهتر است برای تست مراحل زیر را انجام دهید.

  • ظرف را چند دقیقه داخل آب قرار دهید.
  • سپس خشک کرده و برای مدت کوتاه در مایکروویو بگذارید.
  • اگر سریع داغ شد، انتخاب مناسبی نیست.

چگونه ظرف مناسب مایکروویو را تشخیص دهیم؟

تست ترک های مویی

اگر ظرف قدیمی یا ترک خورده باشد، حتی با وجود این که جنس آن مناسب مایکروویو باشد، ممکن است در اثر امواج مایکروویو شکسته شده یا مواد غذایی در ترک ها نفوذ کرده و ناسالم شوند. به همین دلیل باید مطمئن شوید که ظروف تحمل شوک حرارتی را داشته باشند.

ضخامت ظرف

برای تشخیص ظرف مایکروویو باید به ضخامت آن نیز توجه داشته باشید. ظروف خیلی ضخیم (مثلا برخی از کاسه های شیشه ای یا سرامیکی) گرما را به سختی عبور می دهند و باعث می شوند غذا در مرکز خوب گرم نشود. به همین دلیل ضخامت متوسط و استاندارد اهمیت زیادی دارد.

امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد، در پایان به شما پیشنهاد می کنیم مقاله تمیز کردن مایکروویو را نیز مطالعه فرمایید.

منبع : آرگا

  • منبع : آرگا مگ
  • زمان انتشار : 1404/07/12
  • لینک اصلی خبر : https://arga-mag.com/1186122/%d8%aa%d8%b4%d8%ae%db%8c%d8%b5-%d8%b8%d8%b1%d9%81-%d9%85%d8%a7%db%8c%da%a9%d8%b1%d9%88%d9%88%db%8c%d9%88
  • تگ ها :

ثبت نظر

نظرات