فاکتورهای جدید ابتلا به دیابت نوع دو: استایرن و اتیل بنزن
به تازگی مقاله ای منتشر شده است که نشان می دهد تماس با آلاینده های محیطی، علی الخصوص مواد شیمیایی خطرناک به ویژه استایرن و اتیل بنزن، ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را زیاد می کنند.استایرن و اتیل بنزن و دیابت نوع دو؛ پیش زمینهدیابت نوع دو یک بیماری خطرناک و بسیار مهم است. انتظار می روند که تعداد...
به تازگی مقاله ای منتشر شده است که نشان می دهد تماس با آلاینده های محیطی، علی الخصوص مواد شیمیایی خطرناک به ویژه استایرن و اتیل بنزن، ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را زیاد می کنند.
استایرن و اتیل بنزن و دیابت نوع دو؛ پیش زمینه
دیابت نوع دو یک بیماری خطرناک و بسیار مهم است. انتظار می روند که تعداد مبتلایان به این عارضه روز به روز بیشتر شود.
زمانی گفته می شود فرد به دیابت نوع دو مبتلا شده است که انسولین در بدن وجود داشته باشد اما به وظایف خود به درستی عمل نکند. تعداد مبتلایان به نوع دو این بیماری بسیار بیشتر از مبتلایان به دیابت نوع یک است.
سبک زندگی و رژیم غذایی تاثیر مستقیم در افزایش ریسک ابتلا به این بیماری دارند. افرادی که سیگار می کشند، تحرک بدنی کافی ندارند، طرفداران همیشگی غذاهای فراوری شده و فوق فرآوری شده هستند، اگر فکری به حال خود نکنند، خیلی زود به این بیماری مبتلا می شوند.
تکرر ادرار، خستگی مفرط، خشکی دهان، تمایل شدید به نوشیدن مایعات و زود خوب نشدن زخم ها، از جمله نشانه های این بیماری هستند.
استایرن و اتیل بنزن در تولید مواد پلاستیکی، کش و رزین به کار می روند. این گروه از آلاینده ها در محیط زیست باقی مانده و به طور جدی سلامتی انسان را تهدید می کنند. باید ابتدا اطلاعات زیادی درباره نحوه تاثیر فاکتورهای محیطی و ژنتیکی در افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع دو به دست آورد تا در قدم بعد حل این چالش ها امکان پذیر شود.

درباره مطالعه
محققان با انجام این مطالعه قصد داشتند تاثیر تماس با استایرن و اتیل بنزن بر افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را بررسی کنند.
به همین منظور، برای مدت شش سال وضعیت تعداد 2.219 بزرگسال را زیر نظر داشتند.
یافته های مطالعه
شواهد به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد که مواد شیمایی استایرن و اتیل بنزن از فاکتورهای خطرناک و مهم در افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع دو می باشند.
به گفته محققان، هر چقدر که میزان تماس با این آلاینده ها بیشتر باشد، ریسک بیماری هم بیشتر می شود. علاوه بر این، اگر فرد از نظر ژنتیکی هم مستعد ابتلا باشد، باز هم خطر بیشتری او را تهدید می کند.
به عبارت دیگر، نتایج به دست آمده نشان می دهد که اگر فرد از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا باشد و همزمان بسیار در معرض تماس با این دو آلاینده قرار بگیرد، در مقایسه با زمانی که هر یک فاکتور به طور جداگانه مشاهده شوند، ریسک ابتلا به دیابت نوع دو در او چندین برابر بیشتر می شود. بنابراین، باید میزان تماس با این آلاینده ها کنترل شود.
منبع
- منبع : دکتر چک
- زمان انتشار : 1404/06/15
- لینک اصلی خبر : https://drchek.ir/%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA-%D9%86%D9%88%D8%B9-%D8%AF%D9%88-%D9%88-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D8%B4%DB%8C%D9%85%D8%A7%DB%8C%DB%8C%DB%8C/
ثبت نظر