سرطان ریه چه ارتباطی با خوراکی های فوق فراوری شده دارد؟
در مقاله ای که به تازگی منتشر شده است، گروهی از محققان رابطه بین زیاده روی در خوردن خوراکی های فوق فراوری شده و ابتلا به سرطان ریه را بررسی کرده اند.به گفته آن ها، افرادی که مدام به سراغ هر نوع غذای فوق فراوری شده ای می روند، بیشتر در خطر ابتلا به سرطان ریه هستند. جالب است که حتی مهم نیست که سیگاری...
در مقاله ای که به تازگی منتشر شده است، گروهی از محققان رابطه بین زیاده روی در خوردن خوراکی های فوق فراوری شده و ابتلا به سرطان ریه را بررسی کرده اند.
به گفته آن ها، افرادی که مدام به سراغ هر نوع غذای فوق فراوری شده ای می روند، بیشتر در خطر ابتلا به سرطان ریه هستند. جالب است که حتی مهم نیست که سیگاری باشید یا نه! به هر حال سرطان ریه می گیرید!
خوراکی های فوق فراوری شده، زمینه ساز ابتلا به سرطان ریه؛ پیش زمینه
به خوراکی هایی لقب فوق فراوری شده داده می شود که تماما فراوری شده اند و سبوس دار نیستند. این خوراکی ها سرشار از کالری، نمک، چربی و شیرین کننده هستند. علاوه بر این، فیبر رژیمی کمی هم دارند. از موادی در تهیه این غذاها استفاده می شود که معمولا شما در آشپزخانه تان از آن ها استفاده نمی کنید!
البته نمی توانیم بگوییم که تمام این غذاها مضر هستند؛ مثلا ماست، هوموس و نان سبوس دار هم در این دسته قرار می گیرند اما برای سلامتی مضر نیستند.
این روزها به هر جایی که بروید، می توانید انواع و اقسام خوراکی های فوق فراوری شده را ببینید؛ از فروشگاه ها گرفته تا رستوران ها. انسان ها حدود 55 درصد از رژیم غذایی روزانه شان را با این غذاها پر می کنند.
سرطان ریه یکی از اصلی ترین دلایل مرگ و میر در سراسر جهان است. اکثر افرادی که به این عارضه مبتلا می شوند هم سیگاری هستند.
علاوه بر این، بر اساس شواهدی که از مطالعات قبلی منتشر شده است، آلودگی هوا، تماس با دود سیگار دیگران، تماس با گاز رادون و پنبه نسوز هم می توانند ریسک ابتلا به این عارضه را بالا ببرند. حتی عده ای از محققان هم بر این باور هستند که رژیم غذایی هم در کم یا زیاد کردن این ریسک تاثیر دارد.
درباره مطالعه
محققان با انجام این مطالعه قصد داشتند جواب این سوال را پیدا کنند: آیا خطر ابتلا به سرطان ریه در افرادی زیاد می شود که هر روز خوراکی های فوق فراوری شده می خورند؟
از اطلاعات موجود در یک پایگاه داده استفاده شد. این داده ها مربوط به 102.000 شرکت کننده در بازه سنی 55 تا 74 سال بود.
شرکت کنندگان به سه دسته تقسیم شدند: افراد پرمصرف (شش واحد در روز خوراکی های مضر می خورند)، کم مصرف (0.5 واحد مصرف روزانه) و با مصرف متوسط (سه واحد در روز خوراکی های مضر می خورند).
یافته های مطالعه
نتایج به دست آمده از این مطالعه ثابت می کند افرادی که در خوردن غذاهای فوق فراوری شده، مثل نوشیدنی های انرژی زا، ساندویچ هات داگ و حتی غلات صبحانه آماده زیاده روی می کنند، سرطان ریه یک تهدید جدی برایشان است.
در مقایسه با افرادی که کمتر از یک واحد در روز خوراکی های فوق فراوری شده می خوردند، این گروه تا 41 درصد بیشتر در خطر هستند.
به گفته محققان، نرخ ابتلا به این بیماری در افرادی که چندان طرفدار این خوراکی ها نیستند و فقط هر از گاهی به سراغ آن ها می روند، بسیار پایین است.
تعداد 1.706 شرکت کننده در بازه زمانی 12 ساله به این بیماری مبتلا شده بودند. اکثر این افراد به سرطان سلول غیرکوچک ریه و حدود 14 درصد به سرطان سلول کوچک ریه (سرعت رشد بیشتر) مبتلا شده بودند.
منبع
- منبع : دکتر چک
- زمان انتشار : 1404/06/09
- لینک اصلی خبر : https://drchek.ir/%d8%b3%d8%b1%d8%b7%d8%a7%d9%86-%d8%b1%db%8c%d9%87-%d9%88-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%a7%da%a9%db%8c-%d9%81%d9%88%d9%82-%d9%81%d8%b1%d8%a7%d9%88%d8%b1%db%8c-%d8%b4%d8%af%d9%87/
ثبت نظر